Penészes fal okozta betegségek, allergia

2018.03.06

Fal penészt kiváltó ok:

A szakirodalom több mint ezer penészfajtát ismer, de megkülönböztet 80 különösen veszélyes penészgombát. Ezek kialakulása a falra lecsapodó és a falazatból kipárolgó nedvesség miatt jönnek létre. Sok esetben a védekezés és a megelőzés az alapos szellőztetéssel megoldható. Ez a lakásban a belső nedvesség okán kialakuló pára megszüntetésére alkalmas. Vannak esetek, amikor ez kevésnek bizonyul. Ilyen a fal vízszigetelés hiánya a falazatban. A fal dohos, vizes, penészes lesz, a vakolat lepereg, mállik. A penész kialakulása rövid idő alatt megtörténik, rendkívül makacs telepeket alkot. A vakolat szerkezetébe mélyen behatol, nem csak a felületen van jelen. A talajpára és a szoba levegő nedvessége a kiváltó ok. Ezek megszűnetése kardinális pontja a penész elleni harcnak. A talajnedvesség és vizes, penészes fal utólagos szigetelése, a penész elleni küzdelem kezdő lépése.


Küzdelem a penész ellen: 

Az újra vakolás nem oldja meg a fennálló problémát. Meg kell akdályozni, hogy a fal vizet vegyen fel a környezetéből. A Házi praktikákat sem szabad figyelmen kívül hagyni! Mint például: A gyakori szellőztetés, a fal kezelése penészgátló festékkel, esetleg vegyi anyagok alkamazása. Ez utóbbi megintcsak az emberi egészségre is káros, mégha hatékony is. Ha még nem jelentkezett a lakásban a penészes fal jelenség, a kialakulásának megelőzése is fontos. A penész jelenlétét az ablakok alján létrejövő pára kicsapódása szinte garantálja. Ahogy a leghidegebb pontokon az ablakokon jelentkezik a nedvesség, úgy a fal eldugott sarkaiban, ahol a fűtés és szellőzés nem tud érvényesülni, kialakul a vizes pára okozta lecsapódás. Ami később a penész kialakulásához vezet.

A konyhában hosszú ideig melegített, forralt víz. Vagy az ebéd elkészítésével járó gőzpára is a zárt légterű helységek falát terheli.  A megoldás már régóta adott, a páraelszívó gyakori alkalmazása.

A kiváltó ok a lakásban kiteregetett száradó ruhák. A bennük lévő nedvesség mind a szoba levegőjét terheli és az ott lakók tüdejét. A legmodernebb penész ellni kezelés az ózón generátoros fertőtlenítés, nagy hatásfokú fertőtlenítő szer. A vegyi anyagokra jellemző mellékhatások nélkül. Az alábbi linkre kattintva további tálykoztatást talál,az ózonos fertőtlenítésről.

A penész okozta betegségek:

Az egészségre rendkívül veszélyes különösen a gyermekek és idősek illetve a legyengült immunrendszer számára. A spórákat a levegőbe juttatva tenyészik a helyiségben tartózkodók észrevétlenül belélegzik. Hosszas tartózkodás esetén aszmát, allergiát is kivállthat, de más számos légzőszervi megbetegedés is a számlájára írható. Mindenki számára kerülendő a penészes fal közelsége. A szakemberek is megfelelő védelem mellett küzdenek a penész ellen. A kiváltó okok megszüntetése és a penésztelepek felszámolása együttesen hoz eredményt. A penész elleni harc nem tűr halasztást! Faldoktor.hu 

 Hívjon a 06304422725

Vagy a 06305577192 számon!